Η ομάδα μας

  • Γαλιώτου Κατερίνα, Φιλόλογος με ειδίκευση στην ειδική αγωγή

Ξεκίνησε ως αγάπη για τα παιδιά. Ενισχύθηκε με τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Παιδαγωγικής) του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαμορφώθηκε μέσα από την εργασία μου σε παιδικές κατασκηνώσεις, εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης – διευκόλυνσης, χώρους παιδικής προστασίας και κέντρα ειδικών θεραπειών, καθώς και φορείς της μη τυπικής εκπαίδευσης. Η ισότιμη σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και εκπαιδευόμενου αποτελεί για εμένα, παρά τις όποιες προκλήσεις, χώρο δημιουργίας και πηγή έμπνευσης.

 

  • Μονοκρούσου Αγγελική, Κοινωνιολόγος

Με την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών αλλά και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και  Συνοχή»  από το τμήμα Κοινωνιολογίας, είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω σε θεματικές που άπτονται άμεσα με θέματα όπως Κοινωνικός Αποκλεισμός, Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Οργανωσιακά Ζητήματα και Ανθρώπινο Δυναμικό. Παράλληλα, με την εκπόνηση της διπλωματικής μου εργασίας με θέμα τη «Παιδική Φτώχεια στην Παλλήνη», απέκτησα μια πρώτη και άμεση επαφή με τις ανισότητες αλλά και τις ανάγκες των σύγχρονών κοινωνιών. Οι σπουδές μου ολοκληρώθηκαν με την παρακολούθηση του Ετήσιου Παιδαγωγικού Προγράμματος Κατάρτισης, στην διάρκεια του οποίου μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σε επαφή με παιδιά στις σχολικές τάξεις, να μάθω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να κατανοήσω καλύτερα της πραγματικές ανάγκες τους. Τα τελευταία τρία έτη, εργάζομαι στον προσφυγικό τομέα. Μέσω της παραπάνω ενασχόλησης μου, έχω αποκτήσει στέρεες βάσεις στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας προσφύγων.

 

  • Παναγιωτοπούλου Μίνα, Μουσικός & Κοινωνική Θεολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Η ενασχόληση μου με την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς στα 6 μου έτη έγινα μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Στην ηλικία των 8 ετών ξεκίνησα μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Νίκο Μανιταρά και στα 13 συνέχισα με τον κύριο Γιώργο Παμπίδη στην μουσική σχολή «Ηχοσύνθεση» από όπου πήρα και το πτυχίο μου με άριστα. Έχω ασχοληθεί με την οργανοποιία, καθώς είμαι απόφοιτη από το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών «Ασκαρδαμυκτί» του τμήματος «Οργανοποιία- Λαϊκή κιθάρα». Λόγω της αγάπης μου για τη διδασκαλία και την επιθυμία για περαιτέρω γνώση και εξέλιξη, παρακολούθησα τα εξής σεμινάρια πάνω στην μουσικοθεραπεία: «Γνωριμία με την μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας Guided Imagery & Music (G.I.M.)» και «Εισαγωγή στην νευρολογική μουσικοθεραπεία» της SONORA MusicTherapy. Μέσα από το σεμινάριο «Η Μορφή της μουσικής» (εισηγητής: Fergus Currie) του Απολλώνιου Ωδείου εμβάθυνα σε θέμα σύνθεσης και αρμονίας. Παράλληλα συμμετείχα σε ποικίλες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, πρώτα παιδιών-εφήβων και αργότερα φοιτητικές. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε διάφορους διαδικτυακούς σταθμούς και εργάζομαι ως dj σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Επί του παρόντος, ασχολούμαι ως αυτοδίδακτη με το όργανο γιουκαλίλι.

 

  • Παναγιωτοπούλου Ροζαλία, Φιλόλογος (με ειδίκευση στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης)

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, λόγω της επιθυμίας μου να συνεισφέρω ουσιαστικά στον κοινωνικό ιστό, αλλά και της αγάπης μου για πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, επέλεξα να ακολουθήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με ειδίκευση στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας του ΕΚΠΑ. Αυτή τη στιγμή, από προσωπικό ενδιαφέρον για την ιστορία και τους αρχαίους πολιτισμούς, φοιτώ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και έξι χρόνια διδάσκω σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διαθέτω μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα μαθήματα θεωρητικού – κοινωνικού προσανατολισμού. Αξιοποιώντας την ειδίκευσή και τις μεταπτυχιακές μου γνώσεις, έχω εργαστεί ως καθηγήτρια της νέας ελληνικής γλώσσας ως ξένης/ δεύτερης σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που απευθύνονταν σε ξένους τουρίστες και φοιτητές, καθώς και ΜΚΟ με ωφελούμενους-μαθητές μετανάστες, πρόσφυγες ή αιτούντες ασύλου. Τα τελευταία επτά έτη, μέσα από τις συνεργασίες μου με εκπαιδευτικά προγράμματα ή παρέχοντας εθελοντικά υπηρεσίες, έχω διδάξει νέα ελληνικά σε πολυμελή ή ολιγομελή τμήματα ενηλίκων διαφορετικών εθνικοτήτων από πλήρως αρχάριο επίπεδο έως Γ2, ενώ ιδιαίτερη κατηγορία μαθημάτων έχει αποτελέσει η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής σε αλλόγλωσσους.

 

  • Σκλήρη Έφη, Φιλόλογος (με ειδίκευση στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης)